Categories: ARTKULTURË

Interpretimi i fundit i lahutarit Gjok Nonaj në moshën 105 vjeqare në Gjirokastër

Në vitin 2015 në festivalin e Gjirokastrës lahutari i njohur si rapsodi më  i vjetër ndoshta edhe në  Evropë atë kohë Gjok Nonaj, bëri interpretimin e tij të fundit. Ai doli në skenë me lahutën e tij, që sic ishte shprehur edhe vet, që nga mosha 10 vjeqare kur kishte mësuar lahutën, nuk ishte ndar nga ajo asnjherë gjat jetës së tij. Në vitin 2015 për herë të fundit në skenë interpretoj me lahutë këngën për Skenderbeun.

Gjok Nonaj u nda nga jeta në moshen 107 vjecare, në korrik të vitit 2017. /inforCulture.info

InFor. Culture

Recent Posts

Nëse e dëgjoni këtë emër gjatë fluturimit, do të thotë se ka një të vdekur në bord

Aeroplanët transportojnë miliona udhëtarë në mbarë botën çdo vit, por gjithashtu ata bartin edhe mijëra…

5 mins ago

Pse Deti i Zi quhet kështu?

Thuajse çdo njeri së paku një herë në jetë e ka dëgjuar emrin DETI I…

16 mins ago

Hidh pak kripë në shampo dhe do të zgjidhësh një nga problemet më të mëdha

Kripa është shumë e rëndësishme për jetën e njerëzve në përgjithësi. Është, në fakt, shija…

1 hour ago

E dini për çfarë shërben kjo pjesë në pasqyrën e brendshme të makinës?

Kjo është një levë që shërben për të mbrojtur shoferët nga të “verbuarit” natën nga…

1 hour ago

Kuajt i dallojnë emocionet e njeriut -Ja çfarë thonë shkenctarët

Nëse jeni të zemëruar, kali juaj sipas të gjitha gjasave do ju jap një shikim…

2 hours ago

Cermonia e varrimit të Ismail Qemalit më 12 shkurt 1919 (Foto)

Më 24 janar të vitit 1919 në Peruxhia të Italisë, pak momente para se të…

2 hours ago