Categories: SHKENCË/TECH

Apple do të largojë disa aplikacione që kanë të bëjnë me coronavirusin

Në App Store, të dhënat e pakonfirmuara lidhur me coronavirusin nuk janë të lejuara.

Raporti i CNBS ka bërë të ditur, se të gjitha aplikacionet lidhur me coronavirusin, do të refuzohen nga Apple, vetëm nëse nuk janë të “verifikuara nga institutet adekuate”.

Se cilat janë institutet adekuate, që do ta bënin këtë vlerësim nuk është bërë e ditur, por në mesin e aplikacioneve të lejuara mund të jetë ai i Organizatës Botërore të Shëndetësisë.

Lidhur me këtë veprim, Apple nuk ka dashur të jepte komente shtesë, vetëm se është duke ndërmarrë këtë veprim që të ndalojë keq informimin, përhapjen e panikut dhe përfitimin nga ndonjë keqbërës nga kjo sëmundje.

Kërkimi për coronavirus në App Store, ka nxjerrë së pari një aplikacion që shpërndahej me pagesë, një nga Ministria e Shëndetësisë në Brazil, ndërsa nuk mungonte edhe një video-lojë, që simulonte përhapjen e këtij infektimi.

Mes aplikacioneve të lejuara, pritet të jenë ato që ofrojnë këshilla dhe informata të duhura rreth coronavirusit, por nuk dihet se cilat do të hiqen.

Sa i përket Google Play, nëse kërkohet për coronavirus nuk do të shfaqë asnjë aplikacion.

In For Culture

Recent Posts

Propozimi amerikan në ’45: Shqipëria të japë Shkodrën e të marrë Kosovën…

“Shqipëria të marrë pjesë nga Jugosllavia e Jugut me popullsi shqiptare dhe ta kompensojë atë…

20 hours ago

Ide për shkrepje fotografish kreative (FOTO)

Fotografitë, si në letër e po ashtu edhe digjitale mund të shkatërrohen. Por emocionet dhe…

20 hours ago

Stela e ushtarit ilir Bato nga Kaliqani i Istogut

Shkruan: Haxhi Mehmetaj Nga ky mbishkrim kuptojmë që kemi të bëjmë më një monument varri…

22 hours ago

Hebrenjtë në Shqipërinë e besës

Kastriot Kotoni Popujt e Mesdheut kanë pikëtakimet e tyre të hershme qysh në ngjizjen e…

22 hours ago

Konsumoni 2 mollë në ditë, ja çfarë do ndodh me organizmin

Nëse ekziston një frut që të bën shumë mirë ajo është molla. Nuk është ekzagjerim.…

23 hours ago

Keni probleme me tretjen? Ja formula ideale

Konstipacioni, plogështia dhe problemet me stomakun janë shenja paralajmëruese që sistemi tretës nuk po funksionon…

24 hours ago