Categories: SHKENCË/TECH

Microsoft lëshon një përditësim emergjent në Windows 10

Duke lëshuar përditësimin për të shmangur skenarin e një reaksioni zinxhir siç ndodhi me WannaCry dhe NotPetya në 2017.

Microsoft publikoi ditën e sotme një përditësim të papritur për një problem sigurie që i zbulua aksidentalisht gjatë përditësimeve të muajit Mars pak ditë më parë.

Ndërsa i vështirë për tu shfrytëzuar, problemi i sigurisë është kritik sepse do të lejonte ekzekutimin e një kodi të dëmshëm nga një kompjuter tek tjetri.

Duke lëshuar përditësimin për të shmangur skenarin e një reaksioni zinxhir siç ndodhi me WannaCry dhe NotPetya në 2017.

Problemi shihet në Microsoft Server Message në versionet 32-bit dhe 64-bit të Windows 10-ës.

Microsoft tha se nuk ka prova që problemi i sigurisë po shfrytëzohet në realitet nga hakerët dhe më shumë gjasa nuk ka për të ndodhur as në të ardhmen. Windows 10 ka mbrojtje të forta që e bëjnë skenarin e hakimit përmes këtij problemi thuajse të pamundur.

Përdoruesit duhet të instalojnë përditësimin KB4551762 sa më parë që të jetë e mundur.

In For Culture

Recent Posts

1989/ Si erdhi interneti në Tiranë dhe cili ishte portali i parë

Ishte viti 1989. Në Universitetin Politeknik i Tiranës (UPT) ndodhi një ngjarje historike: lidhja e…

12 mins ago

Bëni kujdes nëse shihni një monedhë si kjo në derën e makinës

Nëse shihni një monedhë të ngjeshur si kjo në derën e makinës suaj, veproni menjëherë!…

30 mins ago

10 vendet më misterioze në botë, ndër to edhe një qytet shqiptar

Janë disa vende në botë që na lejojnë të lidhemi me hyjnoren. Këta janë vende…

2 hours ago

Harta e OKB-së, zbuloni si do të jenë shqiptarët në vitin 2060

Plakja e popullsisë dhe emigracioni do të bëjnë që në vitin 2060, mosha mesatare e…

2 hours ago

10 misteret e fshehura në pikturat e famshme

Arti nuk është vetëm një burim frymëzimi, por gjithashtu një mister i madh. Artistët shpesh…

3 hours ago

“Somenat dita m’u di” (Që me natë dita m’u gdhi)-Kënga e parë dasme arbëreshe e dokumentuar

Të parën këngë dasme arbëreshe e ka dokumentuar Jeronim De Rada, dhe titullohet “Somenat dita…

3 hours ago