Categories: KURIOZITETE

Ky është qyteti që i paguan njerëzit për të jetuar atje, arsyeja do ju habisë

Kryebashkiaku i qytetit italian Candela, ka paraqitur një zgjidhje praktike për rënin e numrit të popullsisë, duke paguar njerëzit për t’u bërë banorë. Sipas CNN, Nicola Gatta dëshiron që qyteti i vogël mesjetar të shkëlqejë si në vitet 1990, kur jetonin më shumë se 8000 njerëz. Sot, vetëm 2700 banorë.

Pra, për të rikthyer madhështinë e humbur të qytetit, krybashkiaku Gatta po ofron deri në 2000 euro për të inkurajuar njerëzit të zhvendosen në këtë qytet.

“Unë punoj çdo ditë me pasion dhe përkushtim për t’i sjellë Candela-s shkëlqimin e dikurshëm”, tha Gotta.

Kishat që gjenden në çdo qoshe të rrugës, mbushen vetëm për të festuar lindjen e ndonjë fëmije, sipas “Scan”. Ky labirint me rrugë piktoreske dredha-dredha, ndërtesa të stilit barok dhe shtigje të harkuara, rrezikon të kthehet në një qytet fantazmë. Shumica e të rinjve janë larguar për një të ardhme më të mirë, duke lënë pas vetëm të moshuarit.

Për të joshur të ardhurit, duke përfshirë të huajt, këshilltari i Gatta tregon edhe pagesat specifike që do t’u bëhen individëve që vendosin të bëhen banorë të qytetit të Candelas.

“Kjo është mënyra se si funksionon: 800 euro për individ, 1200 euro për çiftet, 1500-1800 euro për familjet me 3 anëtarë dhe 2000 euro për familjet me 4-5 persona”, shpjegon Stefano Bascianelli, krahu i djathë i kryetarit të bashkisë.

Ka tre kërkesa kryesore për marrjen e parave: banorët e rinj duhet të marrin rezidencën në Candela, të marrin me qira një shtëpi dhe të gjejnë një punë me të paktën 7500 euro në vit. Gjithashtu, krahas parave, mund t’u ofrohen edhe kredi tatimore për deponimin e mbetjeve urbane, faturat dhe fidanishtet.

In For Culture

Recent Posts

Se Shqypnia u rrudh e vogël – poezi nga Gjergj Fishta

Kishin Hyp Nji Rreze DilliAi Shen Pjetri e Ai Shen MhilliE Po Flisnin Per i…

18 hours ago

Kur Mehdi Frashëri projektonte sistemin me 7 banka për Shqipërinë

Në vitet ’20, ka pasur debate të shumta për krijimin e bankës kombëtare që do…

18 hours ago

“Hilet e marketingut”, kjo është arsyeja pse frutat dhe perimet në supermarkete janë gjithnjë të dukshme në hyrje

Kur hyjmë në një supermarket, pothuajse gjithmonë jemi të përshëndetur nga frutat dhe perimet shumëngjyrëshe…

19 hours ago

Çfarë ishte “Taksa e Karantinës”, që u aplikua në Shqipëri për 50 vite?

Shqipëria është përballur disa herë më epidemi, kryesisht murtaje dhe kolere. E në këtë kushte,…

19 hours ago

Ushqimet që ju ndihmojnë të zbutni simptomat e alergjisë

Ekspertët thonë se simptomat e alergjisë dhe astmës mund të zbuten me anë të ushqimit:…

19 hours ago

Misteret e një shpelle afër Permetit,është banuar 5500 vjet më parë

Vendbanimi shpellor i Bënjës ka hyrë herët në historinë e arkeologjisë shqiptare, qysh më 1954…

20 hours ago