6.1 C
Pristina
Friday, September 29, 2023

DITORE

Si u shndërrua Guria – Gurina (Guri Ynë) në Georgie, Gurgistan e Gjeorgji, një periudhë edhe Gruzi (Gurëzi)

Abdulla Mehmeti (Cili ishte ai popull i lashtë, që i përdori fjalët shqipe - GUR (Gurinë, Gurgistan-Georgie-Gjeorgji) dhe AR...

A shkakton kafja dhimbje koke – cila është doza e saktë ditore

Mbarëvajtja e të gjithë organizmit është çelësi i një jete të gjatë. E për ta arritur këtë një stil...

Duhen ditur patjetër – kurat natyrale kundër dhimbjeve të kokës gjatë vjeshtës

Vjen një pikë kur të duket sikur gjithë bota të është kthyer kundër dhe stresi arrin kulmin duke u shpalosur në formën...

POPULLARIZUARA

Trieshjani që u flijua për lirinë e Kosovës dhe bashkimin kombëtar

Në mesin e burrave trima të shquar malësorë në periudhën e pas Lidhjes së Prizrenit (1878) është cilësuar edhe trieshjani, Martin Lucë...

Kërpudhat luftojnë kancerin e gjirit, studimi zbulon fakte interesante

Fakti me impresionues ishte se, gratë që kombinonin konsumin e kërpudhave me çaj jeshil, kishin një mbrojtje akoma më të madhe, duke...

Libri francez i 1806: Shqiptarët e Paramithisë, përçmues të turqve e grekëve, guximtarë dhe të etur për liri

Në librin francez “Le Voyageur de la jeunesse dans les quatre parties du monde.”, të autorit Pierre Blanchard, botuar në shtëpinë botuese...

RRETH NESH

InForCulture është faqja juaj e internetit që ju sjell më afër Kulturës,Historisë dhe Artit.Kjo faqe poashtu i`u ofron informacione të sakta e kuriozitete rreth fushave të ndryshme nga rajoni dhe bota.

Na kontaktoni: in.forculture.ks@gmail.com ose +383 49 584 011

FOLLOW US

© 2020 INIVOS Digital Consulting All right reserved