Në ditët kur nuk jeni të sigurt se çfarë të vishni, xhinset shpesh janë opsioni më i sigurt për t’i veshur.

Xhinset shkojnë pothuajse me gjithçka, dhe e bëjnë më të lehtë për ju të zgjidhni gardërobën e ditës, shkruan The Mirror.

Por, kur bëhet fjalë për larjen e tyre, duhet të keni kujdes të shtuar pasi mund të dëmtohen dhe se sa shpesh duhet t’i lani është më pak nga sa mund të mendoni.

Ndryshe prej pëlhurave të tjera, rrobat nuk kanë nevojë të lahen rregullisht, por në vend të kësaj, varet nga sa herë i vishni ato.

Xhinset janë një material i fortë, kështu që nuk keni derdhur diçka, ju mund t’i vishni disa herë para se t’i lani.

Madje, ju mund t’i pastroni ato nëse i keni veshur 10 herë, vetëm nëse mund i keni përlyer me diçka, mund t’i vendosni më shpesh në lavatriçe.

Diskutimi se sa herë duhet të pastrohen xhinset gjithmonë nxit kureshtje mes njerëzve.

“Të lani xhinset tuaja ka shumë të ngjarë një detyrë që e lini deri në veshjen e fundit të mundshme, por ato mund të sjellin çdo lloj papastërtie nga jashtë. Larja e xhinseve, para se të fillojnë të marrin erë, është e rëndësishme për një shtëpi të pastër dhe kështu nuk do të mbeteni kurrë pantallonat e juaj të preferuar kur keni më shumë nevojë për to”, thotë eksperti Salah Sun.

Vite më parë, CEO i kompanisë Levis pati bërë një deklaratë çuditëse duke thënë se xhinset nuk duhen larë kurrë.

Chip Bergh rekomandoi pastrimin e njollave me furçë dhëmbësh, në vend që t’i vendosni në lavatriçe.

“Xhinset e mira nuk kanë nevojë të lahen në makinën larëse, dhe nëse lahen duhet larë tepër rrallë”. /telegrafi

Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here