Mund ta keni vënë re kur në mëngjes qytetin e mbulon një mjegull tymi, apo të nuhasni ajrin me aromën e rëndë që e karakterizon.

Me shtimin e popullsisë dhe makinave viteve të fundit, cilësia e ajrit është duke u përkeqësuar. Por duke marr disa shembuj nga qytetet më të zhvilluara evropiane, kemi disa këshilla që mund t’i ndjekim super lehtë.

Nëse do blini makinë të re, shkoni me versionet elektrik

Krahasuar me veturat që funksionojnë me karburant, makinat elektrike, edhe pse janë një investim, lëshojnë deri në 30% më pak substanca të dëmshme në ambient. Duke u konsideruar kështu; alternativë për përmirësimin e ajrit.

Ndriçohuni me llampat mike të mjedisit

Pika e fortë që do t’ju bëjë të zëvendësoni llampat e vjetra me ato LED, qëndron tek kostoja. Sipas studimeve këto llampa ulin faturën tuaj të energjisë. Nga ana tjetër, llampat LED janë deri në 80% më efikase se ato inkadeshente. Ky ndryshim tregon se temperatura e ajrit ulej dukshëm.

Reduktoni tymin e cigares

Në botë ka rreth 1 miliardë persona që pijnë cigare dhe emetojnë tymin e saj në ajër. Gjithçka lidhet me faktin se tymi i lëshuar kur cigarja digjet, përmban rreth 6000 substanca të dëmshme.

Ndaj, për personat e rritur që zgjedhin të vazhdojnë të përdorin duhanin, sugjerohet kalimi tek alternativat pa tym. Pajisjet me ngrohje, siç është edhe IQOS reduktojnë substancat e dëmshme që vijnë nga tymi i cigares, duke reduktuar kështu dëmin që i shkaktohet njerëzve rreth jush.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here