Në vendet ku barazia gjinore po bëhet gjithnjë e më realitet, konsumi i mishit nga meshkujt tenton të rritet në krahasim me femrat, tregon një studim i ri.

Fenomeni u pa kryesisht në vendet më të pasura të Amerikës së Veriut dhe Evropës, dhe nuk u pa fare në Kinë, Indi dhe Indonezinë e madhe.

Pse? Studiuesit besojnë se kjo është për shkak të faktit se burrat në vendet më të pasura dhe më të barabarta gjinore kanë më shumë kontroll mbi zgjedhjet e tyre të vakteve – dhe zgjedhin mishin më shpesh.

Trendi ka “më shumë gjasa të nxitet nga konsumi më i gjerë i mishit midis burrave në vendet e zhvilluara, në të cilat pasuria më e madhe krijon më shumë mundësi për burrat për të zgjedhur mishin, sesa nga konsumi më i ulët i mishit midis grave”, përfunduan studiuesit.

Studimi u drejtua nga Christopher Hopwood, profesor i psikologjisë në Universitetin e Cyrihut, në Zvicër, është publikuar të enjten në revistën Scientific Reports.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here