A e dini se cilat janë kafshët më të shpejta në tokë, ujë dhe ajër?

Gjithmonë si kuriozitet na ka interesuar cila është kafsha më e shpejtë në botë. Shpesh kemi hasur në polemika gjatë bisedave të ndryshme duke thënë se kjo apo ajo kafshë është më e shpejtë se tjetra. Kjo qështje do ë ishte më mirë të shtrohet pak më ndryshe, duke krahasuar shpejtësinë e kafshëve që vrapojnë në tokë, atyre që notojnë në ujë dhe të atyre që fluturojnë në ajër. Nuk mund të krahasohet shpejtësia e një kafshe që vrapon me atë që noton ose fluturon. Andaj më poshtë kemi sjellur kafshët më të shpejta në tokë, ujë dhe ajër.

1. Kafsha më e shpejtë në tokë është gatopardi, që arrinë shpejtësinë deri në 120 km në orë.

2. Kafsha më e shpejtë në ujë është peshku me vela ose ndryshe njohur si Salifish, që arrinë shpejtësinë deri në 110 km në orë.

3. Kafsha më e shpejtë në ajër është skifteri ose ndryshe njohur si Pregurine Falcon, që arrinë shpejtësinë deri në 390 km në orë. /Trungu & InforCulture

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here