Një provë klinike premtuese në katër pacientë mund të hapë rrugën për një trajtim të ri të glioblastomës, një formë agresive e kancerit të trurit.

Studiuesit nga Universiteti i Floridës në SHBA zhvilluan një vaksinë kundër kancerit mRNA e cila nxit sistemin imunitar të synojë tumorin.

Përafërsisht 19,000 individë në BE besohet se preken nga kjo gjendje çdo vit.
Qasja për trajtimin e glioblastomës ka parë pak evolucion që nga fillimi i viteve 2000, kryesisht duke u mbështetur në kimioterapinë, radioterapi dhe ndërhyrjet kirurgjikale. Kohëzgjatja mesatare e mbijetesës për pacientët e diagnostikuar me këtë gjendje është rreth 15 muaj.

Ekipi publikoi gjetjet e tyre në revistën e rishikuar nga kolegët Cell në fillim të këtij muaji. Vaksina përdor sistemin imunitar për të luftuar kanceret që janë të vështira për t’u trajtuar.

Ai përdor një version të teknologjisë mRNA të ngjashme me atë që përdoret në vaksinat COVID-19, por me disa ndryshime.

Vaksina përdor qeliza nga tumori i vetë pacientit për të krijuar një trajtim të personalizuar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here