Luleshtrydhet, si frutat dhe perimet e tjera të freskëta, luajnë një rol të rëndësishëm në mbajtjen e një diete të shëndetshme. Ato ofrojnë lëndë ushqyese të vlefshme si vitamina C dhe fibra.

Por, duhet të pasur kujdes se si pastroni luleshtrydhet për të shmangur hepatitin A.

Për të siguruar freskinë dhe për të parandaluar rritjen e mykut, rekomandohet të lani luleshtrydhet pak para konsumimit ose përgatitjes.

Filloni duke larë duart tërësisht me ujë të nxehtë me sapun për 20 sekonda.

Për më tepër, sigurohuni që të dezinfektoni të gjitha zonat dhe enët e përgatitjes së ushqimit duke përdorur një zgjidhje me 1 lugë çaji zbardhues klori të përzier me 1 litër ujë.

Vendosni luleshtrydhet në një kullesë të pastër dhe të dezinfektuar dhe hidhni çdo frut të dëmtuar.

Shmangni përdorimin e detergjenteve, sapunëve ose zbardhuesve kur lani luleshtrydhet e freskëta, pasi këto substanca mund të ndryshojnë shijen e frutave dhe mund të jenë të dëmshme nëse konsumohen.

Hepatiti i referohet një inflamacioni të mëlçisë. Zakonisht shkaktohet nga një infeksion viral, por mund të ketë dhe shkaktarë të tjerë të hepatitit, si hepatiti autoimun ose hepatiti që ndodh si rezultat i mjekimeve, drogave, toksinave dhe alkoolit. Rreth 90% e të infektuarve me hepatit nuk janë në dijeni të infeksionit të tyre.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here