Kripa: Përbërësi kryesor i saj është natriumi, i cili bën që të mbani ujë në trup dhe shkakton fryrje. Për të reduktuar efektin, thjesht përpiquni të provoni ose të përdorni diçka më pak të thatë, që përmban kafeinë.

Alkooli: Ndikon në sjelljet e gjumit, duket bërë që rrudhat të shfaqen më herët dhe humbja e njëtrajtësisë në tonin e lëkurës. Por më e rëndësishmja është se toksinat që përmban mund të zënë vend në mëlçi dhe të shkaktojnë probleme të lëkurës, si: akne dhe sigurisht edhe rrudha.

Pijet energjike: Aciditeti heq dhe gërryen smaltin e dhëmbëve, kështu që ato njollosen më lehtë. Në vend të pijeve energjike përdorni ujë.

Ushqimi i djegur: Është mirë që t’i hidhni ushqimet e djegura gjatë gatimit, pasi përmbajnë hidrokarbone proinflamatore, të cilat prishin kolagjenin.

Ushqimi pikant: Ky lloj ushqimi e acaron lëkurën, duke shkaktuar skuqje dhe irritim. Te femrat në menopauzë, erëzat zgjerojnë enët e gjakut, duke bërë që lëkura të duket e mbushur me njolla dhe më e plakur.

Çaji i zi: Përmbajtja e tij e pasur në taninë është armiku më i keq për dhëmbët, duke shkaktuar njolla, kështu që është mirë që këtë lloj çaji ta konsumoni me qumësht.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here