Dhimbjet e kokës të shkaktuara si pasojë e migrenës shpeshherë bëhen të papërballueshme.

Por për mijëra vuajtës nga ky problem shëndetësor, një trajtim standard, mund të jetë rasti më i mirë që ofron vetëm një lehtësim të përhershëm.

Lidhur me këtë, është gjetur se vitin e kaluar një ilaç i ri injektues, po përshkruhet si ndryshim i jetës për pacientët që e përdorën atë.

Aimovig – i njohur edhe si erenumab – është trajtimi i parë që synon prishjen e procesit që çon në simptoma të migrenës.

Ilaçi përmban qeliza të klonuara imune që bllokojnë një mekanizëm që bën që enët e gjakut në tru të bymehen, duke çuar në një sulm.

Klinikët pohuan se ishte ‘një nga përparimet më të rëndësishme në terapinë e migrenës në dekada’.

Megjithatë, në fillim të këtij muaji, pacientëve iu vu një goditje e madhe kur Instituti Kombëtar për Përsosmërinë e Shëndetit dhe Kujdesit (NICE) – mbikëqyrësi i shpenzimeve të NHS për Anglinë dhe Uellsin – nuk pranoi ta financojë atë, edhe pse shefat e shëndetësisë në Skoci tashmë e kanë dhënë atë dritë e gjelbër.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here