Larja e dhëmbëve është një nga gjërat kryesore në higjienën e përditshme. Shëndeti i mirë kalon edhe nga higjiena e dhëmbëve. Megjithatë, jo të gjithë dinë të lajnë dhëmbët, ka disa rregulla të vogla që duhen ndjekur për të larë dhëmbët në mënyrë korrekte. Le të shohim se çfarë janë ato.

Ka një art të vërtetë të kesh dhëmbë të pastër dhe të kujdesshëm në mënyrë perfekte. Larja e dhëmbëve është thelbësore dhe është e rëndësishme t’i lani ato deri tre herë në ditë: në mëngjes, pas drekës dhe para se të shkoni në shtrat.

Le të shohim se cilat janë rregullat për të larë mirë dhëmbët. Higjiena orale është thelbësore për të gjithë dhe të kesh frymë të freskët dhe aromatike është pjesë e higjienës korrekte orale.

Si të lani dhëmbët: ja rregullat e vogla që duhen ndjekur

Për të siguruar larjen e saktë të dhëmbëve, rekomandohet përdorimi i një kohëmatësi dhe ndjekja e një teknike të saktë. Është më mirë të bëni lëvizje të buta dhe të shkurtra, duke i kushtuar vëmendje të veçantë mishrave të dhëmbëve, dhëmbëve të pasmë dhe zonave rreth mbushjeve ose rikonstruksioneve dentare.

Procedura e saktë përfshin pastrimin e sipërfaqeve të jashtme dhe të brendshme të dhëmbëve të sipërm dhe të poshtëm, si dhe të sipërfaqes së përtypjes.

Për reduktimin e erës së keqe të gojës, këshillohet të lani edhe gjuhën.

Vendoseni furçën e dhëmbëve në 45 gradë në vijën e mishrave të dhëmbëve dhe përdorni lëvizje lëkundëse ose rrotulluese.

Lani butësisht çdo dhëmb përpara dhe mbrapa dhe pastroni gjuhën tuaj për të eliminuar bakteret dhe për të mbajtur frymën e freskët.

Këshillohet që të zgjidhni furçat e dhëmbëve me koka më kompakte, pasi ato ju lejojnë të arrini më lehtë çdo cep të zgavrës së gojës, përfshirë dhëmbët e pasmë.

Për shumë njerëz, një alternativë e vlefshme konsiston në përdorimin e një furçe dhëmbësh elektrike, e cila mund të jetë veçanërisht efektive për ata që hasin vështirësi në pastrimin e plotë të dhëmbëve të tyre.

Është thelbësore të zgjidhni një pastë dhëmbësh që është e përshtatshme për nevojat tuaja dentare. Aktualisht, ka një gamë të gjerë produktesh të disponueshme në treg, të dizajnuara për të parandaluar dhe luftuar probleme specifike, të tilla si prishja e dhëmbëve, sëmundjet e mishrave të dhëmbëve, formimi i gurëve, njollat ​​në dhëmbë ose ndjeshmëria.

Disa pasta të dhëmbëve përmbajnë fluorid amoniumi, i cili kontribuon në mbrojtjen nga proceset kariogjene dhe forcimin e smaltit të dhëmbëve. Duke u konsultuar me dentistin tuaj, ju mund të identifikoni pastën e dhëmbëve më të përshtatshme për gjendjen tuaj dentare.

Këto janë pra rregulla të vogla por të rëndësishme që duhen ndjekur se si të lani dhëmbët dhe si të keni një higjienë orale perfekte dhe frymëmarrje të freskët.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here