Fillimisht, piramidat e Egjiptit ishin të mbuluara me një shtresë reflektuese të ndritshme, të bërë nga gurë gëlqerorë të bardhë e të lëmuar. Kjo i bënte një pamje vërtet verbuese dhe si pasojë, një simbol i madhështisë së faraonëve (ose, siç thonë disa ekspertë, bateri të mëdha diellore)

 

. Ato ishin të dukshme që nga malet e Izraelit ose nga hapësira. Për fat të keq, kjo shtresë e jashtme gurësh gëlqerorë u shkatërrua nga një tërmet i fuqishëm që ndodhi në vitin 1301. Mund të jetë përdorur gjithashtu për të restauruar ndërtesat në Kajro, pasi qyteti u shkatërrua nga arabët në shekullin e 12-të, në një përpjekje për të mos lejuar rënien në duart e kryqtarëve. / Bota.al

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here