Njerëzve u kërkohet të heqin disa gjëra që rrinë në dritare nëse nuk duan të shkatërrojnë pasurinë e tyre.

Specialistët në MeandMyGlass.co.uk kanë ndarë tetë artikuj të cilët nuk duhet të vendosen kurrë në pjesën poshtë dritares, kur temperatura mund të luhatet.

Nga ushqimi te qirinjtë dhe madje edhe bimët, ekspertët shpjeguan arsyen që duhet t’i mbani larg nga skaji i dritares, transmeton Klankosova.tv.

 

Deodoranti

Nëse një deodorant ekspozohet në rrezet e diellit direkte për një kohë të gjatë, presioni fillon të rritet brenda, gjë që mund të shkaktojë shpërthimin e tij. Mbajini ato larg në një qese ose dollap të mbyllur.

 

Ushqimi

Pragu i dritares mund të duket si një vend i mrekullueshëm për tasin tuaj të frutave, por për fat të keq, mund të shkaktojë miza frutash, gjë që nuk është diçka që dëshironi në shtëpinë tuaj.

Pasqyra

Edhe në temperatura të ftohta, rrezet e forta të dritës së diellit mund të shkaktojnë probleme të mëdha, prandaj është më mirë t’i mbani ato larg skajit të dritares.

Parfumet

Luhatjet e temperaturës mund të bëjnë që aroma e parfumit tuaj të preferuar të ndryshojë. Këto mbahen më mirë në një vend të freskët dhe të errët.

Qirinjt

Drita e diellit nga dritarja mund të shkaktojë ndezjen e qiririt edhe nëse jashtë nuk është shumë ngrohtë, duke paraqitur rrezik zjarri për shtëpinë tuaj.

Artikuj delikate ose me vlerë

Çdo gjë delikate ose e vlefshme si kornizat e fotografive mund të pengojë përdorimin e dritares tuaj dhe mund të keni më shumë gjasa të thyeni diçka kur përpiqeni ta hapni ose pastroni zonën.

Telefonat celularë

Një telefon mund të nxehet lehtësisht nëse lihet në prag të dritares për periudha të gjata kohore. Mbinxehja mund të shkaktojë ngrohjen e baterisë në nivele të rrezikshme apo edhe të shkaktojë shpërthimin e saj.

Bimët

Bimët si zambakët e paqes dhe manushaqe gëzojnë rrezet e diellit, por shumë prej tyre mund të shkaktojnë djegie të gjetheve. Sigurohuni që të mos i lini në prag të dritares gjatë gjithë ditës duke rrotulluar bimët.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here