Vitet e fundit, vdekshmëria e shkaktuar nga kanceri i stomakut është ulur. Megjithatë, vijon të mbetet një sëmundje me prognozë të keqe dhe vdekshmëri të lartë, duke u tejkaluar vetëm nga kanceri i mushkërive si shkaku kryesor i vdekjeve nga kjo sëmundje në mbarë botën, shpjegon portali Lacy Surgical Institute.

 

Sa kohë jeton një person me kancer në stomak?

Shoqata Amerikane e Kancerit deklaron se normat e mbijetesës shërbejnë për të dhënë një ide të përqindjes së njerëzve të diagnostikuar me të njëjtin lloj dhe stad të kancerit, të cilët janë ende gjallë për një periudhë që është përgjithësisht 5 vjet pas diagnozës.

 

Megjithëse këto norma nuk janë tregues se sa do të jetojë një person, ato mund të japin një ide se sa efektiv është trajtimi. Këto grupohen në bazë të asaj se sa është përhapur kanceri në trup, duke marrë parasysh moshën, shëndetin e përgjithshëm dhe reagimin e kancerit ndaj trajtimit.

 

Lokalizuar: që nuk është zgjeruar përtej stomakut.
Rajonale: që është përhapur në strukturat ose nyjet limfatike aty pranë.
E largët: përhapet në pjesë të tjera më të largëta të trupit, siç është mëlçia.

 

A shërohet kanceri i stomakut?

Instituti Kombëtar i Kancerit detajon se kur kjo gjendje zbulohet herët, shanset e pacientit për shërim janë shumë më të mëdha; Nga ana e saj, kur diagnostikohet në një fazë më të avancuar, megjithëse mund të trajtohet ende, ka shumë pak gjasa që të shërohet.

 

Sido që të jetë, është mirë që mjeku i familjes t’i përshkruajë një trajtim pacientit dhe t’i japë atij informacionin përkatës sipas rastit të tyre.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here