E aplikueshme për televizorët dhe pajisjet shtëpiake për ta bërë kontrollin inteligjent të shtëpisë shumë më të lehtë dhe zgjeron zonën e shërbimit në mbarë botën, duke forcuar përvojat e SmartThings.

Samsung Electronics njofton se ka prezantuar funksionin e tij 3D Map View, i cili u zbulua për herë të parë në CES 2024 dhe tani është i disponueshëm në të gjitha vendet me akses në SmartThing.

Pamja e hartës thjeshton menaxhimin e shtëpisë duke i kthyer planet reale të dyshemesë në imazhe virtuale në aplikacionin SmartThings. Përdoruesit mund të shohin qartë pajisjet e tyre dhe të rregullojnë lehtësisht ndriçimin, temperaturën, cilësinë e ajrit dhe konsumin e energjisë në çdo kohë dhe vend.

Map View adreson sfidën e menaxhimit të numrit në rritje të pajisjeve të ndërlidhura në çdo shtëpi në mbarë botën dhe lehtëson menaxhimin inteligjent të shtëpisë duke eliminuar nevojën për të gjetur secilën pajisje më vete përpara se ta përdorni. Ai u tregon përdoruesve të gjithë shtëpinë e tyre me një shikim dhe përditëson në kohë reale ndërsa më shumë pajisje lidhen.

Versioni i mëparshëm i Map View ishte një model 2D që funksiononte vetëm për shtëpitë ku ishte parashikuar planimetria. Megjithatë, Map View 3D e përditësuar rishtazi përfiton nga AI në pajisjet Samsung, siç është Bespoke Jet Bot™, duke përdorur sensorë LiDAR në pajisje për të matur dhe hartuar me saktësi paraqitjen e një shtëpie. Tani, përdoruesit mund të kuptojnë më lehtë formën dhe hapësirat e të shtëpive të tyre në hartat 3D.

Ky funksion ka përmirësuar gjithashtu proçesin e tij të filtrit për të lejuar monitorim dhe kontroll më efikas të pajisjeve të kërkuara. Ai synon të ofrojë një shërbim inteligjent më të personalizuar dhe miqësor për përdoruesit deri në fund të vitit, duke përdorur karaktere AI, të cilat u zbuluan gjithashtu në CES 2024.

Disponueshmëria

Pamja e hartës ofrohet përmes aplikacionit SmartThings në pajisjet celulare Android dhe iOS, si dhe në televizorë. Kontrollet për veçorinë do të ofrohen gjithashtu nëpërmjet qendrave shtesë, si frigoriferët Family Hub™, brenda gjysmës së parë të vitit.

Fillimisht, Map View u shfaq në Kore dhe Shtetet e Bashkuara vitin e kaluar. Por tani, ai mund të përdoret në të gjitha vendet me akses në aplikacionin SmartThings.

“Samsung po punon vazhdimisht për t’u mundësuar klientëve të kontrollojnë pajisjet e tyre të shtëpisë pa ndonjë shqetësim në çdo kohë dhe vend, dhe Map View është rezultat i këtyre përpjekjeve”, tha Seungbeom Choi, Shefi i Qendrës së Platformës së Pajisjeve në Samsung Electronics. “Ne do të vazhdojmë të prezantojmë një sërë shërbimesh dhe veçorish përkatëse në mënyrë që klientët tanë të mund të shijojnë përvojat optimale të shtëpisë inteligjente me një jetë më të mirë.”

Samsung aktualisht po bashkëpunon me kompanitë e ndërtimit për të zgjeruar Map View përtej shtëpive në apartamente dhe hapësira për zyra. Kompania synon të ndihmojë në krijimin e mjediseve inteligjente për klientët në mbarë botën duke shtuar funksionalitet. Këto përfshijnë një përvojë të optimizuar të përdoruesit (UX) për ekranet e mëdha që ndihmon operatorët B2B me sinjalistikën dhe Kontrollin e Shpejtë, i cili u mundëson përdoruesve të aksesojnë lehtësisht funksionet kryesore.

Sensorët e Zbulimit dhe Rangimit të Dritës (LiDAR) përdorin dritën lazer për të zbuluar objektet në 3D për paraqitjen e saktë të mjediseve.

Android OS 9.0 ↑ me minimum 6 GB RAM / iOS 15↑ me minimum 6 GB RAM dhe rezolucion 792×828

Samsung Smart TV i prezantuar pas vitit 2024 (DU 7000↑)

Frigoriferët Family Hub™; Disa modele të prezantuara pas vitit 2021/ Specifikimet më të detajuara të kërkuara do të zbulohen në momentin e aplikimit.

  

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here