Agjërimi potencialisht mund të shmangë Alzheimerin, sugjeruan studiuesit sot.

Shkencëtarët e Universitetit të Kembrixhit pranuan se ishte ende “shumë herët” për të provuar teorinë e tyre.

Por ata e quajtën atë një “ide tërheqëse”, bazuar në prova të reja që tregojnë se agjërimi mund të frenojë inflamacionin brenda trupit.

Inflamacioni është përgjigjja natyrale e trupit ndaj infeksionit ose lëndimit. Megjithatë, inflamacioni kronik, kur trupi shkarkon qelizat inflamatore pa ndonjë arsye të dukshme, është lidhur me gjendjet duke përfshirë Alzheimerin, Parkinsonin dhe diabetin e tipit 2.

Kjo vjen pasi këtë javë u zbulua se Rishi Sunak agjëron për 36 orë në javë.

Kryeministri britanik, një i vetërrëfyer i varur nga Coca-Cola, e mendon atë si një “disiplinë të rëndësishme”, që e lejon atë të luftojë “dobësinë e tij për gjërat me sheqer”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here