“Toksike” është bërë një fjalë kryesore në dy dekadat e fundit, dhe ne inkurajohemi vazhdimisht të shpëtojmë veten dhe të mbrohemi nga njerëzit, situatat dhe marrëdhëniet toksike. Kjo mund të jetë këshillë e mirë, por jo gjithmonë praktike.

Pse? Sepse ndonjëherë, nuk është aq e lehtë të largohesh nga një punë ose një marrëdhënie, dhe njerëzit me energji negative janë kudo rreth nesh, pavarësisht se sa energji pozitive nxjerrim; janë pjesë e peizazhit. Pra, nëse nuk izolohemi, do të ekspozohemi ndaj njerëzve me një sasi të caktuar të dridhjeve negative, dhe po, edhe toksicitetit.

Fatkeqësisht, ka shumë njerëz që nuk kanë mësuar strategji për të jetuar një jetë pozitive, për të menaxhuar stresin ose për të kapërcyer traumat e tyre të së kaluarës. Ndonjëherë, ata nuk sillen si njerëz të mirë. Shmangni toksicitetin kur është e mundur, por kur ndodh që të jeni në një mjedis negativ me njerëz negativë, mund të përpiqeni të korrni përfitimet.

Ashtu si me çdo gjë tjetër në dukje negative, ka dhe përfitime nga ndërveprimet toksike të tilla si:

Marrja e një mësimi. Pyete veten: “Çfarë mund të mësoj nga kjo?” Ndonjëherë, është durim, ndonjëherë dhembshuri dhe ndonjëherë si të korrigjojmë të njëjtën cilësi në veten tonë.

Përqafoni mirënjohjen. Është e rëndësishme që ndonjëherë të ekspozohemi ndaj negativitetit në botë në mënyrë që të vlerësojmë dhe vlerësojmë të mirat në jetën tonë. Faleminderit Zotit, situata jonë nuk na ka krijuar një toksicitet të tillë dhe se ne nuk jemi ai person i poshtër dhe i dëshpëruar.

Një përfitim tjetër është se megjithëse ekspozimi ndaj njerëzve toksikë mund të jetë stresues, ai vepron si një stimul për t’ju bërë më pozitiv pothuajse në vetëmbrojtje. Është si një perle që sekreton më shumë perla mbi irrituesin që ka hyrë në guaskën e saj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here