Prindërit shpesh ankohen se fëmijët e tyre nuk flasin me ta për gjërat që kalojnë gjatë ditës.

Së pari, është e rëndësishme të merret parasysh pse dikush mund të jetë i prirur të mbaj sekrete ndaj jush.

Priren të kenë më pak gjasa të ndajnë diçka nëse besojnë se ajo që u thonë të tjerëve do të bëhet objekt për thashetheme. Pyesni veten nëse jeni një prind që u tregon miqve, duke përfshirë prindër të tjerë, për aspekte të jetës së fëmijëve tuaj, të cilat ata më mirë mund t’i mbajnë private.

Fëmijët, dhe jo vetëm, kanë gjithashtu më shumë gjasa të fshehin informacionin nëse besojnë se ndarja e tij do të sjellë gjykim ose tallje. T’i kërkosh dikujt të vetë-zbulohet është t’i kërkosh atyre të jenë të pambrojtur, gjë që ka edhe më pak gjasa nëse e dinë se vetë-zbulimi i tyre do të përballet me tallje.

Një nga arsyet pse fëmijët i fshehin informacionet është shqetësimi se prindërit e tyre mund të ndërhyjnë me forcë në emër të tyre,duke u hequr autonominë, duke i vënë në siklet ose disi duke e përkeqësuar situatën.

Dhe një arsye më shumë që ne priremi të mos ndajmë biseda me disa të tjerë është se ata japin këshilla të këqija që nuk marrin parasysh temperamentin dhe preferencën tonë se si duam të përgjigjemi dhe çfarë ndihet rehat për ne.

Merrni parasysh këto arsye dhe përpiquni të gjeni gjithnjë një rrugë të mesme duke e bërë komunikimin më të lehtë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here