Përmes dëgjimit dhe mbështetjes së kujdesshme, prindërit krijojnë një mjedis që i lejon fëmijët të shprehin ndjenjat e tyre dhe të përballen me sfidat.

Kjo dinamikë inkurajon jo vetëm zhvillimin e stabilitetit emocional tek fëmijët, por edhe ndërtimin e një marrëdhënieje të fortë, të lidhur midis prindërve dhe fëmijëve. Terapistja e fëmijëve Jessica VanderËier shkroi në Instagram për të zbuluar gjashtë shenja që prindërit po ofrojnë siguri emocionale për fëmijët e tyre.

Ju kërkoni falje

Nëse prindërit iu kërkojnë falje fëmijëve të tyre kur është e nevojshme, kjo është një shenjë e sigurisë emocionale. “Ju e dini se ata meritojnë një falje dhe ju përballeni me guxim me gabimet tuaja,” shkroi VanderËier në postim.

Ju ofroni mbështetje në kohë të vështira

Në situata sfiduese, prindërit duhet të jenë të parët që ofrojnë mbështetje. Terapistja thekson: “Ju e kuptoni se kur fëmija juaj përballet me vështirësi, ai ka nevojë për kujdesin tuaj. Ju mund të ofroni një përqafim ngushëllues, të vërtetoni ndjenjat e tij ose thjesht ta vendosni veten në nivelin e tij dhe të pyesni se çfarë po ndodh”

Ju nuk zgjidhni të preferuarit

Është e rëndësishme që çdo fëmijë ta dijë vlerën e tij. Çelësi është që prindërit të mos krijojnë preferenca mes fëmijëve, duke mos e etiketuar njërin si problematik dhe tjetrin si “fëmijë i artë”. Çdo fëmijë është unik dhe i rëndësishëm.

Nuk i gjykoni ndjenjat e tyre

Prindërit nuk duhet të gjykojnë ndjenjat e fëmijëve të tyre, edhe nëse ata nuk i kuptojnë ato. Është e rëndësishme të dini se emocionet e tyre janë reale dhe se prindërit u japin hapësirë ​​për t’i shprehur këto ndjenja.

Ju vendosni dhe i përmbaheni kufijve të qartë

Fëmijët duhet të dinë se prindërit nuk do të tolerojnë sjellje të dhunshme ndaj vëllezërve e motrave të tjerë. Megjithatë, kufijtë duhet të vendosen me dashuri, duke kontribuar në ndjenjën e sigurisë së fëmijës.

Ju jepni kohë fëmijëve për të pushuar

Pushimi do të thotë më shumë se gjumi. Prindërit që iu ofrojnë fëmijëve të tyre siguri emocionale u japin atyre kohë për t’u çlodhur kur ata kanë nevojë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here