Në mëngjes, shpesh arrijmë për ca fruta dhe i hamë. Por ne akoma duhet ta kalojmë këtë zakon.

Sidomos nëse konsumojmë një banane në stomak bosh. Bananet janë praktikisht frutë: i qërojmë ato në çast, ato janë të ëmbla, të ngopura dhe na japin shumë energji. Ato kanë një efekt pozitiv në shëndet, dhe ekspertët këshillojnë që të hamë deri në tre banane në ditë.

Por, kjo pemë frutore ka një të metë të vogël! Kur konsumohet me stomak bosh, sheqeri ynë në gjak do të rritet shpejt. Gjithashtu rrit nivelin e acidit në trup. Ajo gjithashtu çon në lodhje.

Bananet deri në 25 për qind përbëhen nga sheqeri. Nëse i hani në stomak bosh, niveli juaj i insulinës do të rritet ndjeshëm, por ajo do të bjerë përsëri shumë shpejt. Kështu, trupi do të rindërtojë shpejt një ndjenjë të urisë, nëse jo një fillim të fortë të urisë.

Bananet, po ashtu, përmbajnë shumë lëndë ushqyese si vitamina B6 ose kalium. Sidoqoftë, ato thithen mirë në trup nëse konsumohen me ushqime të tjera.

Nëse tashmë dëshironi të hani banane për mëngjes, kombinoni ato me arra dhe mjaltë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here