Ngjyrat ndikojnë në emocionet tona dhe në mënyrën se si sillemi. Bizneset janë të vetëdijshme për këtë prej vitesh, ato përdorin ngjyrat në avantazhin e tyre për të komunikuar markën e tyre ose atë që duan që njerëzit të mendojnë për produktin e tyre.

Ngjyra të ngrohta

Ngjyrat e ngrohta si e kuqja, e verdha dhe portokallia mund të na bëjnë të ndihemi të emocionuar, të lumtur dhe optimistë.

E kuqe e ndezur

Megjithatë, në tone të caktuara, ato mund të na bëjnë të ndihemi sikur duhet të ndërmarrim veprime. Një shembull i kësaj është ngjyra e kuqe në shenjat e kujdesit. Ngjyra e kuqe gjithashtu u jep njerëzve më shumë oreks.

Ngjyra të ftohta

Ngjyrat e ftohta si blu, jeshile dhe vjollcë i bëjnë njerëzit të ndihen të qetë dhe të relaksuar. Por në tone të caktuara, ato gjithashtu mund t’i bëjnë njerëzit të ndihen të trishtuar. Vjollca dihet gjithashtu se i bën njerëzit të ndihen më kreativë.

Ngjyra kafe

Ngjyrat kafe mund të na bëjnë të ndihemi të fortë dhe të besueshëm, por në sasi të mëdha na trishtojnë.

E gjelbër do të thotë cilësi

Ngjyra e gjelbër lidhet me freskinë dhe gjithashtu me cilësinë. Në përgjithësi, sa më e lehtë dhe më e ndritshme të jetë nuanca e një ngjyre, aq më efektive do të jetë në ngritjen e humorit tonë.

E zeze dhe e bardhe

Në kulturat perëndimore, e zeza lidhet me zinë, ndërsa ne kulturat lindore e bardha lidhet me zinë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here