Ftohja dhe norovirusi janë dy gjendje të cilat shpesh mund të ngatërrohen me njëra-tjetrën.

Simptomat e ftohjes janë të njohura për shumicën e njerëzve, duke filluar nga dhimbje e fytit, kolla, ndonjëherë të kombinuara me dhimbje koke ose lodhje.

Temperatura, dhimbjet e muskujve dhe vështirësitë në frymëmarrje, janë poashtu simptoma të ftohjes, shkruan Indianexpress.

Ndërkaq, simptomat kryesore të norovirusit janë diarrea dhe e vjella, të cilat zgjasin 24 deri në 48 orë, por që bartja e këtij virusi mund të ndodh për javë të tëra.

Norovirusi është shkaktari më i zakonshëm i sëmundjeve gastrointestinale jetëshkurtër.

Simptomat e tij shfaqen papritur dhe pos diarres dhe të vjellave, ju mund të keni edhe dhimbje stomaku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here