Këmbët e ftohta mund të jenë reagimi normal i trupit ndaj temperaturës, por ndonjëherë kjo mund të lidhet me një gjendje shëndetësore që ka nevojë për trajtim. Sëmundjet, nga diabeti te anemia, mund të ndikojnë në temperaturën e këmbëve.

Simptoma të tjera që mund të vijnë së bashku me këmbët e ftohta dhe që sinjalizojnë një problem mjekësor përfshijnë:

në duar dhe këmbë
– Ndjeshmëri ndaj të ftohtit
– Ngjyra e lëkurës ndryshon kur keni ftohtë ose jeni të stresuar
– Një ndjenjë mpirje kur ngroheni

Shkaqet e mundshme

Anemi: Këmbët e ftohta mund të jenë shenjë se jeni anemikë. Kjo do të thotë se trupi nuk ka mjaftueshëm qeliza të kuqe të gjakut, ose ato nuk janë mjaftueshëm të shëndetshme për të kryer detyrën e tyre e për të marrë oksigjen nga mushkëritë në pjesën tjetër të trupit.

Sëmundja e arterieve periferike: Kjo gjendje ngadalëson ose bllokon qarkullimin e gjakut në këmbët dhe këmbët tuaja, gjë që mund t’i bëjë këmbët e ftohta.

Diabet: Nëse keni diabet, jeni në rrezik për një sërë problemesh që mund të prekin këmbët.

Hipotiroidizëm (tiroide joaktive): Gjëndra e tiroides mund të jetë fajtore për këmbët e ftohta. Ajo prodhon hormone që prekin pothuajse të gjitha organet. Hormonet gjithashtu ndihmojnë në shndërrimin e ushqimit dhe oksigjenit në energji. Nëse keni një tiroide joaktive, ajo nuk lëshon mjaftueshëm hormone dhe mund të keni ftohtë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here