Në shumicën e rasteve kur shfaqet një sëmundje mendore, “diçka nuk shkon në tru “. Ose ka një çekuilibër të hormoneve, ose ka një dëmtim, më pak furnizim me gjak, apo edhe hiperfunksionim në një pjesë të caktuar të trurit.

 

Dr. Daniel G. Amen është një nga psikiatër më të famshëm ndërkombëtarisht, me qendër në Los Anxhelos, dhe ka marrë dhjetëra personazhe të famshëm që luftojnë me varësitë, depresionin, tendencat për vetëvrasje dhe çrregullimet mendore. Ai është njeriu që ka skanuar mbi 100,000 tru dhe përvoja e tij ka shumë për të ofruar për shëndetin mendor.

 

Sipas tij, janë 10 shenjat bazë, të cilat mund të zbulojnë fillimin e një sëmundjeje mendore. Nëse vëreni më shumë se 7 shenja në veten tuaj, atëherë është një kohë e mirë për të rishikuar stilin tuaj të jetesës, si dhe zakonet tuaja.

1. Performanca juaj në punë ka rënë dhe nuk keni dëshirë ta filloni ditën çdo mëngjes

2. Ju distancoheni nga familja juaj dhe nga miqtë

3. Filloni dhe e gjeni veten në një situatë të vështirë (dhe të rrezikshme) financiare

4. Keni probleme me gjumin, si ëndrra të këqija dhe pagjumësi

5. Nivelet e oreksit tuaj kanë ndryshuar, ose hani shumë më shumë ose shumë më pak

6. Nivelet tuaja të energjisë janë përgjithmonë të ulëta në çdo kohë të ditës

7. Përfshiheni në raste që kanë të bëjnë shkelje të ligjit

8. Filloni të adoptoni sjellje që nuk i keni pasur kurrë më parë

9. Nuk keni mendim të qartë dhe nuk merrni vendime të mira

10.Përdorni drogë dhe alkool për të përballuar

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here