Një truk që rusët praktikojnë gjatë gjithë kohës do t’ju ndihmojë t’i mbani këmbët tuaja të ngrohta në këpucë edhe kur është -30 °C jashtë. Ju duhet vetëm një gjë që të gjithë e hedhin në plehra.

 

Sado që meteorologët të paralajmërojnë temperatura nën zero, shumë prej nesh nuk janë të përgatitur për borë dhe akull. Nga transporti i qytetit që funksionon më ngadalë, tek shtresat e veshjeve që janë jashtëzakonisht të vështira për t’u mbajtur në shpinë, tek këpucët që, sado të përshtatshme dhe të supozuara të ngrohta, ende nuk i mbajnë këmbët tona të ngrohta – të dalim nga shtëpia në këtë kohë është çdo gjë veçse të këndshme.

 

Por ka një truk për t’i mbajtur këmbët tuaja të ngrohta kur është minus jashtë dhe gjithçka që ju nevojitet është një artikull që me siguri do ta keni në shtëpi.

 

Kur pimë lëngun, është logjike ta hedhim kartonin bosh në koshin e plehrave. Por mos e bëni këtë, ka një mënyrë të shkëlqyer për ta përdorur atë! Ky truk praktikohet nga rusët gjatë gjithë kohës në dimër dhe do t’ju ndihmojë të bëni “izolim” në këpucët dhe çizmet tuaja dhe kështu të parandaloni që këmbët tuaja të ngrijnë.

 

Fillimisht prisni dhe hapni kartonin, lani mirë dhe thajeni. Më pas vizatoni një formë shtroje të këpucëve dhe prisni atë. Hiqni shtrojën nga këpucët ose çizmet që vishni në dimër, më pas vendosni atë që keni bërë nga një kuti kartoni me fletë të drejtuar lart.

Pas kësaj, vendosni përsëri jastëkët “origjinalë” në vendin e tyre, mbi ato që keni bërë vetë. Dhe kjo është e gjithë mençuria! Kjo shtrojë e bërë në shtëpi do të ruajë në mënyrë të përsosur nxehtësinë dhe do të parandalojë që të ftohtit të depërtojë në taban dhe të ftohë këmbët tuaja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here