Ekspertët besojnë se këmbët janë shumë të lidhura me pjesën tjetër të trupit tuaj, me 72,000 mbaresa nervore në secilën këmbë që korrespondojnë me zona të ndryshme. Ndërsa plakemi, qarkullimi në këmbët tona nuk është aq i mirë sa dikur dhe mund të na duhet ndihmë për t’i mbajtur komod.

Një mënyrë e thjeshtë për ta bërë këtë është duke përdorur spec djegës. Kur hamë spec djegës, i gjithë trupi ynë ngrohet, përfshirë këmbët.

 

Sipas “Bright Side”, kjo është shumë e dobishme gjatë netëve të ftohta të dimrit dhe ja cilat janë arsyet.
Specat djegës mund të ngrohin këmbët.

Të gjitha specat përmbajnë një përbërës të quajtur kapsaicinë. Kur hani diçka që përmban këtë përbërës, ajo rrit qarkullimin e gjakut në trupin tuaj. Gjithashtu, kur ky përbërës bie në kontakt me lëkurën, bën që enët e gjakut të zgjerohen, duke nxitur rrjedhjen shtesë të gjakut dhe duke siguruar ngrohtësi në atë zonë. Për disa njerëz, ndjesia e ngrohjes mund të ndodhë menjëherë. Për të tjerët, nxehtësia rritet gradualisht me kalimin e kohës.

 

Ky truk është veçanërisht efektiv gjatë të ftohtit ekstrem.
Cilësia e gjumit mund të përmirësohet vetëm duke manipuluar temperaturën e këmbëve gjatë gjumit. Nëse keni provuar shumë gjëra për t’ju ndihmuar t’i mbani këmbët të ngrohta gjatë dimrit, por asnjëri prej tyre nuk ka funksionuar, kjo mund të jetë e vlefshme.

Mënyra më e lehtë për ta bërë atë
Mënyra më e thjeshtë për të përdorur pluhur speci djegës është të spërkatni pak në këmbë ose në çorape dhe ta përhapni në mënyrë të barabartë në të gjithë sipërfaqen, përfshirë edhe zonën e gishtërinjve. Sidoqoftë, duhet të keni kujdes që të mos përdorni shumë.

 

Disa rreziqe të mundshme
Megjithatë, ekzistojnë disa efekte anësore të mundshme. Pluhuri djegës mund të bëjë që çorapet e bardha të bëhen rozë dhe këmbët tuaja të skuqen. Plus, ato do të vijnë erë si spec djegës. Gjithashtu, kini kujdes që të mos përdorni shumë në fillim, sepse mund t’ju ngrohë më shumë se sa doni. Rekomandohet që sasia të rritet gradualisht derisa të gjeni të duhurën për ju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here