Duke bërë disa ndryshime në dietën tuaj të përditshme, ju mund të mbroni shëndetin tuaj fizik, mendor dhe emocional.

 

Është fakt se ushqimi i duhur dhe stërvitja e rregullt kontribuojnë ndjeshëm në një shëndet më të mirë, duke rritur njëkohësisht shanset për jetëgjatësi.

 

Megjithatë, ka edhe studime që tregojnë se dieta dhe mënyra e jetesës kanë një efekt po aq të rëndësishëm në jetëgjatësinë tonë. Shikoni më poshtë se cilat ushqime duhet të shtoni në dietën tuaj nëse dëshironi të jetoni më gjatë.

Hudhra

 

Është detoksifikues, tonik për trupin dhe forcon sistemin imunitar. Ka një efekt mbrojtës në zemër, si dhe në qelizat e trurit, prandaj besohet se jep jetëgjatësi. Pas përdorimit sistematik, ka veti të ulë kolesterolin dhe presionin e gjakut.

Kefir

Probiotikët që përmban pasurojnë sistemin tretës me mikroorganizma “të mirë”. Këto baktere miqësore janë shumë të dobishme për trupin, duke kontribuar në një sistem të shëndetshëm imunitar.

Arra

Njerëzit që hanë arra, veçanërisht arra, tre herë në javë ose më shumë, jetojnë 2-3 vjet më gjatë, sipas hulumtimit të publikuar në BMC Medicine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here