Infeksionet e veshit kanë qenë kryesisht të lidhura me fëmijët, por në realitet ato ende prekin 20% të të rriturve. Kjo është absolutisht normale, pasi të rriturit mund të preken nga bakteret dhe viruset ashtu si fëmijët. Dhe duket se njerëzit me sistem të dobët imunitar dhe inflamacion të veshit janë ata që duhet të jenë shumë më të kujdesshëm. Përfundimi është se infeksionet e veshit janë shumë të pakëndshme dhe ju duhet të jeni në gjendje t’i njihni ato menjëherë në mënyrë që t’i trajtoni shpejt.

 

 

Më poshtë gjeni disa nga simptomat që paralajmërojnë infeksifekson të veshi. Megjithatë, duhet t’ju kujtojmë se për çdo problem mjekësor duhet të flisni gjithmonë me mjekun tuaj për të gjetur një zgjidhje.

 

Kruarje!

Mund të fillojë me kruajtje të lehtë në kanalin e brendshëm të veshit tuaj dhe mund të bëhet më i rëndë pasi infeksioni mbetet i patrajtuar.

Skuqje në pjesën e brendshme dhe të jashtme të veshit!

Mund të fillojë me një skuqje të lehtë në kanalin e brendshëm të veshit. Por, nëse përparon, skuqja mund të bëhet më e dukshme jo vetëm në brendësi, por edhe në pjesën e jashtme të veshit.

 

 

Siklet ose dhimbje!

Në fillim, mund të ndjeni një dhimbje të përgjithshme në vesh, veçanërisht pas tërheqjes së llapës së veshit ose shtyrjes së tragusit të veshit. Pas një kohe, mund të filloni të ndiheni sikur brenda veshit tuajk ka diçka. Në rastet më të rënda, dhimbja kalon në fytyrën, qafën ose në anën e kokës.

Kullimi i lëngut pa erë!

 

 

Ashtu si me simptomat e tjera, lëngu pa erë mund të jetë shumë pak në fillim, por ndërsa infeksioni vazhdon të rritet, ai mund të fillojë të bëhet i tepërt.

 

 

Dëgjim i turbull!

Kjo simptomë mund të mos ekzistojë në rastet e lehta, por në ato më serioze, dëgjimi juaj mund të ndikohet. Ju mund të ndiheni sikur nuk mund t’i dëgjoni gjërat si më parë ose mund të ndjeni një kumbim të pandërprerë thellë brenda veshit tuaj.

 

 

Nyjet limfatike të qafës së fryrë!

Nëse infeksioni lihet i patrajtuar, mund të shkaktojë që nyjet limfatike të fryhen dukshëm. Kjo mund t’ju bëjë të keni temperaturë, pasi i gjithë kanali i veshit është i bllokuar plotësisht.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here