Shumë prej nesh e kanë bërë këtë pyetje: përse na duhet ai xhepi i vogël, që gjendet thuajse në të gjitha xhinset që prodhohen në botë?

Xhepat e xhinseve janë pak a shumë standard për çdo gjini: dy xhepa pas, dy përpara dhe një xhep i vogël pak drejtkëndor në një nga xhepat e përparëm.

Por për çfarë shërben?

Është shumë i vogël për monedha dhe sigurisht nuk shërben për të mbajtur celularin.

Në një forum online, ekspertët e tekstileve diskutuan për këtë çështje.

Renata Janoskova duket se ka përgjigjen.

Duke cituar Levi Strauss, markën ikonë të xhinseve amerikane, ajo thotë se ai është një xhep për orën e xhepit.

Ai u prezantua fillimisht për kaubojt.

“Në vitet 1800, kaubojsit mbanin zakonisht ora me zinxhirë në brez. Për t’i ruajtur nga thyerja, Levi futi këtë xhepin e vogël, ku mund të fusin orën”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here