Më shumë se një miliard adoleshentë dhe të rinj janë potencialisht të rrezikuar nga humbja e dëgjimit për shkak të përdorimit të kufjeve.

 

Ekipi ndërkombëtar, duke përfshirë studiues nga Universiteti Mjekësor i Karolinës së Jugut, SHBA, vuri në dukje se qeveritë në mbarë botën duhet t’i japin përparësi urgjentisht politikave të “dëgjimit të sigurt” për të mbrojtur shëndetin e veshit, transmeton Fol Drejt.

“Ekziston një nevojë urgjente që qeveritë, industria dhe shoqëria civile t’i japin përparësi parandalimit global të humbjes së dëgjimit duke promovuar praktika të sigurta të dëgjimit”, thanë autorët e studimit.

Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) vlerëson se mbi 430 milionë njerëz në mbarë botën aktualisht kanë humbje të dëgjimit me aftësi të kufizuara, thanë studiuesit

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here