Letra daton vitin 1028:
Zbulohet letra e mbretit të Anglisë Xhorxhit të II-të që i dërgoi Halifit të Andaluzisë, Hishamit të III-të. Në këtë letër, mbreti anglez i lutet Halifit Musliman që në institucionet dhe Universitetet me famë botërore të Andaluzisë të pranojë studentë nga Anglia dhe shtete të tjera evropiane.
Ps. Te shigjeta me ngjyrë të kuqe shihet data e dërgimit të letrës. Është viti 1028. Ndërsa pjesa e dytë e tekstit në letër tregon përgjigjen e Halifit, i cili ka pranuar lutjen e mbretit anglez për të pranuar studentë nga Evropa në Universitetet muslimane në Andaluzi-Spanjë.(Spanjë Jugore)
Në rreshtin e katërt të pjesës së dytë tregohet se halifi ka premtuar që ky grup studentësh (të krishterë) do të financohet nga arka e shtetit islam.
Zani i Naltë-Faqja Zyrtare
Nga arabishtja: Zekerija Rushani

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here