Tapat e shisheve të verës janë një mbetje që e gjejmë çdo ditë në tavolinë në fund të vaktit. Në fakt, shishet e verës mbyllen pikërisht me tapë klasike. Megjithatë, pas hapjes së shishes, hedhja e tapave është një gabim i madh. Në fakt, ato janë shumë të dobishme për të zgjidhur një problem që shfaqet në të gjitha shtëpitë.

Merrni një tapë dhe vendoseni në një raft në frigorifer. Nëse dëshironi, mund ta prisni edhe në 2 ose 3 pjesë dhe copat që rezultojnë t’i rregulloni në disa rafte. Bëni të njëjtën gjë në frigorifer, ose në sirtarët e ndryshëm të tij. Bëjeni natën dhe të nesërmen në mëngjes provoni të hapni frigoriferin. Do të vini re menjëherë se si me magji është zhdukur era e zakonshme që krijohet brenda!

Në fakt, tapa është një material poroz që thith lagështinë dhe aromat e këqija. Prandaj, ky truk i thjeshtë është shumë i dobishëm për t’i thënë lamtumirë aromave të këqija në frigorifer. Nëse dëshironi, mund të hidhni një pikë vaj esencial sipas dëshirës tuaj në tapë, për të parfumuar njëkohësisht pjesën e brendshme të pajisjes. Aroma më e përshtatshme është ajo e limonit të freskët. Fruta të tjera agrume si portokalli, ekzotiket dhe mandarina…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here