Kontrollimi i gomave përpara përdorimit të tyre për sezonin e ardhshëm duhet të konsistojë në kontrollin e nivelit të konsumimit të shkallës, si dhe të vitit të prodhimit të tyre (mund ta zbuloni këtë numër me shenjën “DOT” në gomë).

Etiketat e gomave përfshijnë të dhëna për konsumin e karburantit, zhurmën e jashtme të gomave dhe, mbi të gjitha, kapjen e tyre në lagështi. Rezistenca e rrotullimit ndikon në konsumin e karburantit. Për automjetet personale, gomat prekin afërsisht 20% të konsumit total, për kamionët deri në 35%. Nota e gomave të përmendura varion nga A deri në E, ku A tregon notën më të mirë dhe E, notën më të keqe, shkruan Jutarnji list.

Etiketat e gomave përmbajnë gjithashtu informacion në lidhje me zhurmën e tyre të jashtme, e cila tregohet në decibel (dB). Prandaj, këto të dhëna nuk tregojnë se sa zhurmë do të dëgjojë shoferi gjatë vozitjes, por në llojet më të zhurmshme, një sasi e caktuar zhurme transmetohet në kabinë. Kjo karakteristikë e gomës vlerësohet gjithashtu me shkronja nga A në C.

Mbërthimi i lagësht duhet të jetë faktori më i rëndësishëm kur zgjidhni një gomë. Përveç sjelljes së mjetit në një rrugë të mbuluar me ujë apo borë të shkrirë, ky faktor ndikon edhe në gjatësinë e distancës së frenimit, si dhe në sigurinë e pasagjerëve në mjet, si dhe të përdoruesve të tjerë të rrugës.

Raporti çmim-cilësi luan gjithashtu një rol të rëndësishëm në blerje. Nuk është gjithmonë një rregull që sa më e shtrenjtë të jetë goma, aq më të mira janë vetitë e saj. Ndonjëherë edhe një version më i lirë nga një prodhues më pak i njohur mund të ofrojë shërbim më të mirë se gomat e shtrenjta nga prodhues të njohur dhe të njohur.

Është e rëndësishme të zgjidhni të preferuarat tuaja sipas parametrave të dhënë, të kontrolloni rezultatet e testimit të tyre dhe të zgjidhni fituesin bazuar në ato të dhëna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here