Në një dhomë shumë të vogël, katër mace kanë kapur katër qoshet e kësaj dhome dhe janë ulur me kokën nga qoshja.

Secila prej maceve në qoshe ka tre mace përballë saj.

Ndërsa në bishtin e secilës mace në dhomë qëndron një mace tjetër.

Sa mace ka në dhomë?

E gjetët përgjigjen e duhur?

I keni llogaritur saktë?

Dëshironi pak më shumë kohë për t’u siguruar që jeni në totalin prej nën 4% që ia dalin?

Ok po presim…

Akoma? Ja pra përgjigjja:

Ka vetëm katër mace në dhomë. Secila në qoshe ka tre përballë saj, ndërsa dhoma siç përshkruhet është shumë e vogël. Ndaj secila mace mbështetet në bishtin e tjetrës pas saj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here