Organizmi i kësaj miniature fluturuese pëson një ngarkesë të madhe, ndaj nata është e rezervuar për pushimin e saj në vendin më të sigurt

Zogu më i vogël në botë, kolibri (Trochilidae), është një nga krijesat më të pazakonta me krahë në botë.

Ai ka 8 brinjë, ndryshe nga zogjtë e tjerë që kanë kryesisht gjashtë. Zemra e tij rreh me një shpejtësi prej 400 deri në 500 rrahje në minutë dhe në të njëjtën kohë ai thith ajër 250 herë.

Ndërsa kolibri fle, i ngadalësohet zemra, sepse në të kundërtën, për shkak të metabolizmit të shpejtë, do të vdiste nga uria, transmeton Telegrafi.

Ku shkon kolibri kur lind dielli?

Kur dielli pushton natyrën, shqetësimi kryesor i këtij zogu është të sigurojë nektar. Nata është e rezervuar për të qëndruar në një vend të mbrojtur dhe për të pushuar, kur ky zog i vogël pushon dhe relaksohet.

Kolibri nuk sheh mirë gjatë natës, ndaj prioriteti i tij është të qëndrojë dhe të shërohet në një vend të ngrohtë dhe të mbrojtur.

Kolibrat ndihen më të sigurt në drunj, me shumë kënde për akomodim dhe fshehje. Zakonisht zvarritet mes degëve dhe gjetheve të cilat e mbulojnë dhe e ruajnë.

Kolibrat femra kujdesen për sigurinë e zogjve, ata janë prioriteti i tyre. Gjatë ditës largohen për pak kohë nga foleja që bëjnë në pikën ku takohen degët.

Nëse ka dritë artificiale, kolibri mund të ushqehet edhe pas errësirës. Megjithatë, kjo nuk është sjellje standarde dhe nuk ka gjasa të dalloni një kolibër pas perëndimit të diellit.


/Telegrafi/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here