Agron Islami

Përkundër narratives që mësojmë nëpër shkolla, intelektualët shqiptarë të shekullit XIX vinin nga familje të kamura.

E tillë ishte edhe familja e poetit të madh, Naim Frashëri, i cili lindi sot 177 vite më parë. Prindërit (Eminja dhe Haliti) e Naimit duhet të kenë qenë mirë financiarisht, sa për të nxënë mësues privat për fëmijët e tyre në mësimin e gjuhës Turke, Perse, e Arabe. Edhe pas vdekjes së tyre Naimi, së bashku me të vëllain Samiun ndoqën mësimet në Liceun më në zë të kohës, ate të Zosimeas.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here