Pasi hodhën një rrjetë në ujin e një pellgu në Hong Kong, shkencëtarët kanë kapur një specie të çuditshme. Bëhet fjalë për një kandil deti në formë kubi dhe me 24 sy.

Kjo krijesë e çuditshme e fshehur në ujin e pellgjeve në Rezervatin Natyror Mai Po, është një nga më helmueset në botë sipas studiuesve.

I llojit “Tripedalia maiponesis”, kandili ka një trup të tejdukshëm më një nuancë të lehtë të ngjyrës së bardhë, i vogël dhe me tre tentakula. Kandili ka dy sy më të mëdhenj, ndërsa të tjerët duken si gropa më të vogla.

Dy nga këta sy përdoren për të parë imazhe ndërsa katër të tjerët përdoren për të zbuluar dritën. Struktura e tij është e till që t’i përdorë tentakulat si “lopata” për të notuar shumë më shpejt se llojet e tjera të kandilave.

Kur noton, kandili i detit duket sikur po pulson ndërsa e shtyn trupin përpara dhe studiuesit e kanë emërtuar sipas zonës ku u zbulua, Mai Po. Një nga studiuesit u shpreh se zbulimi i këtij kandili tregon shumëllojshmërinë e specieve në zonat ujore të Kinës.

Rezervati Natyror Mai Po është në veri të Hong Kongut. Hong Kongu është një rajon i veçantë administrativ i Kinës dhe ndodhet në skajin jugor të vendit./tvklan.al

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here