Ka tri kuptime të qarta, ndërsa njëri tregon një problem shëndetësor

Pas një dite të ngarkuar, të gjithë mezi presim të strukemi në një shtrat të ngrohtë dhe të biem në gjumë të thellë.

Secili prej nesh ka metoda dhe zakone të ndryshme për të përgatitur trupin e vet për gjumë, dhe njëra prej tyre mund të zbulojë diçka më shumë për ju, madje të tregojë disa probleme shëndetësore.

Bëhet fjalë për një fërkim të pavetëdijshëm të këmbëve.

E keni kapur ndonjëherë veten duke fërkuar njërën këmbë me tjetrën para se të flini gjumë?


Edhe pse duket si një zakon i padëmshëm, megjithatë mund të tregojë diçka më shumë. Një prej tyre është një çrregullim periodik i lëvizjes së këmbëve, i cili reflektohet në spazmat dhe dridhjet e tyre në gjumë.

Sipas ekspertëve, kjo mund të ndikojë negativisht sepse të nesërmen do të jeni të përgjumur dhe të lodhur. Nëse lëvizni shpesh në gjumë dhe fërkoni këmbët në shtrat, kjo gjendje është arsyeja për këtë.

Arsyeja – këmbët e shqetësuara?

Nëse ndjeni lehtësim ndërsa jeni shtrirë dhe lëvizni këmbët dhe këmbët, mund të nënkuptojë se keni sindromën e këmbëve të shqetësuara. Është një çrregullim neurologjik që nuk do t’ju lejojë të pushoni plotësisht. Nëse vëreni lodhje të vazhdueshme edhe pas një gjumi të mirë, është koha që të konsultoheni me mjekun për ndihmë.

Një mënyrë e pavetëdijshme për t’u çlodhur

Nëse po përpiqeni të ‘rehatoni’ veten, ose më mirë të qetësoheni bukur në shtrat duke fërkuar këmbët, ekziston mundësia që në këtë mënyrë të krijoni efektin e kontaktit të ngushtë në lëkurë dhe kështu të relaksoheni para gjumit.

Një zakon i zakonshëm?

Dhe në fund të fundit, mund të jetë një ritual i thjeshtë që bëni çdo natë për t’ju ndihmuar të bini në gjumë. Në fakt, shumë prej tyre fërkojnë këmbët në shtrat pa e kuptuar fare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here