Studiuesit australianë kanë zbuluar një lloj merimangash me madhësi super të madhe që gjendet vetëm në Queensland.

Femrat e kësaj specie të rrallë mund të jetojnë për më shumë se 20 vjet në natyrë dhe të rriten deri në 5 centimetra të gjata – të mëdha në termat e merimangës, përcjell Telegrafi.

Meshkujt rriten deri në 3 centimetra.

Fatkeqësisht, shumica e habitatit të saj është humbur për shkak të “pastrimit” të tokës, duke e bërë atë të jetë një specie e rrezikuar, thanë shkencëtarët.

Ky lloj i merimangave ndërtojnë “dyer kurthi” nga gjethet si pre e insekteve.

Lloji i sapogjetur, “Euoplos dignitas”, është një lloj merimangash të zbuluara në pyjet gjysmë të thata të Brezit Brigalow, një rajon në Queenslandin qendror.

Ajo nuk është e rrezikshme për njerëzit.

Merimanga më e madhe në botë ka një gjatësi trupore prej rreth 13 centimetra me një “zgjerim” prej 30 centimetrash – më e madhe se madhësia e një pjate darke. /Telegrafi/

https://youtube.com/watch?v=ttHe0KjNHPg%3Fstart%3D41%26feature%3Doembed

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here