Tri truqe për ushqim natyral i cili do t’i rilindë lulet

Ja si të ulni rrezikun nga kalbja, të nxisni lulen që të lulëzojë dhe të zhvillohet.

Është e njohur që ju me siguri keni përdorur lëngun e kafesë dhe gëzhojave të vezëve për ushqim natyral të bimëve.

Mirëpo, është edhe një variant i cili mund të ulë rrezikun nga dëmtimi, vyshkja apo kalbja e luleve, të nxisni që të rriten, të lulëzojnë dhe zhvillohen, transmeton Telegrafi.

Po ju zbulojnë tri truke për ushqim organik të bimëve, të cilat, mbase do t’i surprizoni edhe kopshtarët më me përvojë:

1. Ujitni dheun me ujë i cili përmban nisheste

Pasi mungesa e materieve ushqyese është posaçërisht akute dimrit për shkak të mungesës së diellit, lulet përpiqen të rrisin rezervat e nishestesë qullit në fruta dhe në fara. Nishesteja është ideale për depozitimin e glukozës, me mungesën e saj, fillon procesi i hidrolizës – ridekompozimi i niseshtesë në molekula.

Reklama

Në vend që të blini një pleh të veçantë herën tjetër, mos e derdhni ujin që keni përdorur për të gatuar patatet ose makaronat tuaja. Lëreni këtë lëng të ftohet dhe ujitni kafshët tuaja shtëpiake.

stock photo

2. Vendoseni sfungjerin në fund të vazos

Përkundër faktit se pothuajse të gjitha bimët kanë nevojë për ujitje të vazhdueshme, disa varietete janë ende të njohura për të qenë në gjendje të qëndrojnë pa ujë më gjatë se të tjerët. Një nga gabimet më të mëdha të kopshtarëve fillestarë është ujitja e tepërt ose i rrallë. Kur ujiten më shumë seç duhet, disa lloje bimësh zhvillojnë kalbjen e rrënjëve. Nga ana tjetër, nëse u mungon uji, bimët thahen dhe vyshken.

Para se të mbillni bimët, në vazo vendosni një sfungjer të vogël në fund dhe mbulojeni me dhe sipër. Sfungjeri do të thithë ujin e tepërt dhe në situata kritike, rrënja mund të ushqehet me lagështinë e ruajtur.

Reklama

3. Shtoni pak grurë

Drithërat nuk janë vetëm një burim i shkëlqyer i lëndëve ushqyese për njerëzit. Vendosni disa kokrra gruri në tenxhere dhe spërkatni dheun sipër. Një shtesë e tillë bimore do të jetë e mjaftueshme për ushqimin mujor të shumë bimëve. /Telegrafi/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here