Disa raca qensh konsiderohen si me te rrezikshme dhe më agresive se të tjerat edhe pse cdo lloj qeni mund të bëhet agresiv në situata të caktuara pavaresisht racave. Ekzistojne ligje ne te gjithe boten qe specifikojne raca te caktuara ne nje perpjekje per te reduktuar numrin e qenve te rrezikshem. Në fund të viteve 1980, një valë sulmesh nga qen të llojit Pit Bull dhe racave të tjera të ngjashme, çoi në ndalimin e shumë racave në vende të ndryshme të botës. Në vitin 1991, Parlamenti i Mbretërisë së Bashkuar ndaloi pronësinë e racës Japoneze Tosa Inus, dogo argentinos, Fila Brasilieros dhe Pit Bullëve, shumë vende të tjera ndoqën këtë shembull menjëherë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here