Jo për t’u dukur të bukura apo për shkak stili, ky aksesor ka rëndësi të madhe në rast rreziku!

“Mikpritëse në aeroplanë”, siç quhen shpesh, janë gjithmonë të veshura bukur, kanë modele flokësh të rregullta, funde elegante që theksojnë feminitetin e tyre, si dhe shamitë që këto zonja mbajnë përreth qafe.

Ka rezultuar që ky aksesor nuk ka vetëm funksion estetik, por është shumë i rëndësishëm nëse ndodhin situata të rrezikshme në aeroplan, si p.sh. nëse bie zjarr.

Se praktikisht është obligim të bartin shami rreth qafe, e ka shpjeguar një stjuardesë, transmeton Telegrafi.

Ka rezultuar që ky aksesor nuk bartet për shkak bukurie, por për shkak se mund të ketë një rëndësi të madhe në raste urgjente.

Nëse do të jetë e nevojshme, një copë pëlhure shndërrohet në maskë me të cilën stjuardesat mbulojnë hundën dhe gojën në mënyrë që të mbrojnë organet e frymëmarrjes.

Një stjuardesë ka zbuluar pse praktikisht është e detyrueshme që të mbajnë shalle në qafë.

Rezulton se ky aksesor nuk vishet për bukuri, por sepse mund të përdoret shumë në raste urgjente. Nëse është e nevojshme, një copë leckë kthehet në një maskë që stjuardesat mbulojnë hundën dhe gojën për të mbrojtur organet e frymëmarrjes në rast të tymit. Kështu, do të jenë në gjendje të qëndrojnë të vetëdijshme më gjatë dhe të ofrojnë ndihmë për pasagjerët.

Me fjalë të tjera, ky detaj i modës mund t’i shpëtojë ata dhe pasagjerët

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here