Një mënyrë jetese jo aktive është bërë një arsye kryesore për shumë sëmundje këto ditë. Ndërsa kalojmë orë të gjata në punë, pa shumë aktivitet fizik, është e rëndësishme të mbajmë qëndrimin e duhur të trupit për të shmangur shumë probleme shëndetësore. Një qëndrim i mirë i trupit është më shumë se sa dukeni dhe ndjeheni për veten tuaj. Qëndrimi i duhur do të ushtrojë më pak presion ose stres në muskujt dhe ligamentet tuaja. Kjo ndihmon në ruajtjen e ekuilibrit të trupit tuaj.

Sidoqoftë, është e rëndësishme të kuptoni se qëndrimi juaj mund të ndikojë ndjeshëm në shëndetin tuaj fizik dhe mendor, mirëqenien dhe aftësinë për të pasur sukses në punë. Veshja e këpucëve jo mbështetëse ose këpucëve me thembra të forta mund të çojë në siklet në shpinë, dhimbje gjuri dhe madje edhe ndryshime të humorit. Këtu janë 5 përfitime befasuese shëndetësore të qëndrimit të mirë të trupit:

1. Rritja e besimit

Vetëvlerësimi juaj mund të ndikohet nga qëndrimi i gabuar i trupit. Sipas një studimi, fëmijët që ishin të drejtë dhe të sigurt në vetvete ndihen shumë më të sigurt në gjykimin e tyre. Rritja e ndjenjës tuaj të vetëbesimit në punë do të ndihmojë përfundimisht në suksesin tuaj.


2. Rrit energjinë

Nivelet e energjisë mund të ndikohen ndjeshëm nga qëndrimi i dobët, duke çuar në lodhje. Ruajtja e shtrirjes së duhur të trupit mund t’ju ndihmojë të qëndroni të motivuar dhe të angazhuar në punë. Qëndrimi i duhur mund t’ju ndihmojë të rritni nivelin tuaj të energjisë.

3. Vetëvlerësim më i madh dhe humor më i mirë

Përveçse ju jep më shumë energji, qëndrimi i mirë gjithashtu ju ndihmon të ndiheni më mirë me veten, rrit disponimin tuaj dhe redukton simptomat e depresionit. Pozitiviteti për veten është hapi i parë drejt mirëqenies suaj mendore dhe fizike.

4. Frymëmarrje e përmirësuar

Frymëmarrja është më e thjeshtë kur trupi është i orientuar siç duhet. Mungesa e frymëmarrjes mund të rezultojë nga përkulja sepse zvogëlon kapacitetin e mushkërive. Problemet e frymëmarrjes mund të pengojnë aftësinë tuaj për të bërë më të mirën tuaj në punë. Provoni të ndryshoni qëndrimin tuaj për t’i dhënë më shumë jetë mushkërive dhe karrierës suaj.

Mbajtja keq e posturës së trupit mund t'ju shkaktojë

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here