Siç mund ta imagjinoni, ushtarët pushtues sovjetikë u frikësuan nga Hayha. Duke patrulluar vendin e shkretë e te zbardhur nga dëbora duke ditur qe Hayha mund të ishte atje duke pritur t’i godiste me një gjuajtje spektakolare ne distance te largët, i dha atij pseudonimin `Belaya Smert`, që ne rusisht do te thote Vdekja e Bardhë. Megjithatë, ushtarët e tjerë finlandezë kishin një emër krejtësisht të ndryshëm për të. Ata e quajtën atë Taika- Ampuja ose Qitësi Magjik. Numri i saktë I qellimeve me snajper te Simos ndryshon në varësi të burimit dhe disa sugjerojnë se ai ka rrëzuar deri në 542 ushtarë sovjetikë me armen e tij, por askush nuk shprehet se ai ka eliminuar më pak se 505. Kjo e bën atë qitesin më efektiv në çdo luftë. Ndersa qitesi sovjetik Ivan Sidorenko, eshte I vendosur në vend të dytë me 500 të vrarë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here