Edhe pse keni një rekomandim për secilën kuti detergjent se sa të vendosni për një cikël larjeje, shumica e prodhuesve e ekzagjerojnë – logjikisht, për të konsumuar më shumë produkte dhe për ta blerë atë më shpesh. Shumë pastrues dëmton buxhetin dhe rrobat, por gjithashtu ndikon në mënyrë drastike faturën tuaj të energjisë elektrike.

Përveç faktit që detergjenti i tepërt do të lërë njolla të bardha në rrobat tuaja, pluhuri i tepërt do të bllokojë edhe kulluesit tuaj, andaj makina do të konsumojë dy herë më shumë energji elektrike për larje.

Sa detergjent duhet të përdorni?
“Së pari, është e rëndësishme të theksohet se më shumë detergjent nuk do të thotë lavanderi më të pastër, edhe pse shumica e njerëzve mendojnë kështu, kështu që njerëzit derdhin pluhur në moderim, dhe në fakt dëmtojnë vetëm lavanderi dhe makinerinë”, tha Mary Gallardi, një specialist lavanderie në një fabrikë pëlhurash.

“Tre elementë janë thelbësorë për një larje të mirë: temperatura e ujit, rrotullimi dhe një kombinim i detergjentit dhe zbutësit të rrobave. Vetëm kur këto tre elemente të optimizohen, lavanderi do të jetë me të vërtetë i pastër ”, shpjegon ajo.

Siç këshillon ajo, është e rëndësishme të zgjidhni temperaturën më të lartë të mundshme të larjes, pasi një temperaturë më e lartë nënkupton edhe lavanderi më të pastër.

Zgjidhni një program me shpëlarje më të gjatë dhe shtesë. Sa i përket detergjentit, është e rëndësishme që të jetë me cilësi të mirë. Është e mundur që udhëzimet të thonë që ju duhet të përdorni më shumë detergjent se sa është e nevojshme. Këtë do ta kuptoni nëse lavanderi është shumë i shkumëzuar gjatë ciklit të larjes. Në këtë rast, përpiquni të gjeni sasinë më të ulët të mundshme të rekomanduar të detergjentit në paketim.

Nëse nuk thuhet, thjesht zvogëloni sasinë derisa të gjeni masën ideale, këshillon Gallardi, duke shtuar se është më e mençura të matni pluhurin, dhe jo ta derdhni direkt në makinë, pasi vetëm atëherë do të dini me siguri sa vendosni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here