Truri i njeriut, përtej të qenit “histori” që ju tregoni, është një mekanizëm kompleks që na befason vazhdimisht.

Life Coach, Elisabeth Donatella, e njohur si Coach Lisy, duke u përpjekur të hedhë dritë mbi funksionet e tij të njohura por edhe të panjohura, nisi një seri videosh edukative në TikTok me truke të panjohura të trurit të njeriut.

Sa nga të mëposhtmet i njihni mirë?

A i imitoni njerëzit përreth jush?

Ne priremi të imitojmë njerëzit me të cilët ndërveprojmë edhe nëse nuk e kuptojmë. Duke imituar dikë, ne në fakt bëhemi më të pëlqyeshëm për të dhe kjo quhet “efekti i kameleonit”.

Kjo do të thotë që ne imitojmë shprehjet e tij të fytyrës dhe madje edhe mënyrën e të folurit. Me fjalë të tjera, ne bëhemi një me personalitetin e tij.

Çfarë keni dëgjuar për Sindromën e Vibrimit Fantom?

Sa herë e keni ndjerë telefonin tuaj të dridhet ndërsa e keni në xhep, por nuk ju ka ardhur asnjë njoftim?

Kjo që po ju ndodh ka një emër dhe quhet sindroma e dridhjeve fantazmë, ndërsa 68% prej jush vuajnë nga sindroma e mësipërme.

Ju gjithmonë parkoni aty ku janë parkuar makinat e tjera

Edhe nëse ka një vend bosh për të parkuar, ne preferojmë ta lëmë makinën tonë pranë dikujt tjetër. Kjo është për shkak se ne priremi të ndjekim turmën. Kjo sjellje ndërgjegjeshëm shpjegon pse nga natyra, ne jemi qenie shoqërore.

Ju ndjeni më shumë gëzim kur jeni të zënë

Kjo ndodh sepse truri ynë e urren të qenit i papunë edhe pse ka përtaci në ADN-në e tij. Për çdo detyrë që kryejmë, në fakt shpërblehemi me doza të forta dopamine.

Ju ulni volumin në një vend të panjohur dhe ka një arsye

Ne e ulim volumin e muzikës kur kalojmë me makinë nëpër vende të panjohura. Kjo nuk do të thotë se do të orientohemi më lehtë nëse muzika nuk është e lartë, por duket se ndodh për një arsye tjetër. Në fakt, kur i kushtojmë të gjithë vëmendjen tonë për të dëgjuar, për shembull, këngën tonë të preferuar, ne i kushtojmë më pak vëmendje informacionit vizual që truri ynë po përpunon në atë moment, kështu që në mënyrë të pandërgjegjshme e ulim volumin e muzikës./abcnews.al

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here