Studim: Njerëzit që e kanë kaluar COVID-in, mund të përjetojnë “mjegull truri”

Tashmë është e njohur për të gjithë se COVID-19 ndikon në sistemin e frymëmarrjes, por jo shumë njerëz e dinë se ky virus mund të ndikojë edhe në funksionin njohës.

Sipas një studimi të fundit, thuhet se shumë njerëz që e kanë kaluar COVID-in, përjetojnë një fenomen që njihet si “mjegull truri”.

Ky fenomen përfshin problemet me kujtesën, përqëndrimin dhe kryrjen e detyrave të përditshme, shkruan Indianexpress, transmeton Klankosova.tv.

“Mjegulla e trurit”  mund të jetë edhe simptomë e COVID-it të gjatë, ku njerëzit vuajnë simptoma të vazhdueshm, për muaj ose edhe vite pas ifektimit.

Studimi i fundit zbuloi se virusi COVID-19 ndikon negativisht në funksionin e kujtesës së punës, por vetëm tek personat e moshës mbi 25-vjeçare.

Tutje, rezultatet e këtij studimi thonë se funksioni i kujtesës mund të rikuperohet me kalimin e kohës pas një infeksioni COVID, por njerëzit me simptoma të vazhdueshme mund të vazhdojnë të kenë vështirësi me kujtesën e tyre të punës.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here